Google Ads oglašavanje

Uz iQ agenciju, koja je certificrani Google partner, iskoristite snagu Google Ads oglašavanja za rast vašeg poslovanja.

Google Ads Oglašavanje

Google Ads oglaševanje: Što su Google oglasi?

Google oglasi su vrsta plaćenog oglašavanja koja se prikazuje na Googleovoj mreži, koja uključuje Google pretraživanje, Gmail, YouTub, web stranice te aplikacije.

Google Ads, nekada poznat i kao AdWords, je moćan alat za oglašavanje koji vam omogućuje ciljanje publike da vaš brend, proizvod ili uslugu prikažete klijentima u trenutku kada aktivno traže slične proizvode ili usluge na Google pretraživaču ili drugim mrežama.

Google oglašavanje omogućuje tvrtkama da se oglašavaju uz potpunu kontrolu nad marketinškim proračunom, a jednostavno praćenje i analiza rezultata pomoći će vam da optimizirate svoje kampanje i svaki oglas tako da postignete maksimalne rezultate i porast broja kupaca.

Od svih kanala za oglašavanje, reklamiranje putem Googla je danas najtraženije.

Privucite nove kupce i klijente uz Google Ads oglašavanja

Uz Google oglašavanje možete privući potencijalne klijente i time povećati svoj promet, uz pomoć raznih tipova oglasa te ciljanih postavki, što će rezultirati većom prodajom i rastom vašeg poslovanja.

Zašto odabrati Google oglašavanje

  • Vaši oglasi, prikazuju se korisnicima koji aktivno pretražuju ključne riječi povezane s vašim poslovanjem, što znači da su već zainteresirani za ono što nudite.
  • Možete precizno ciljati korisnike temeljem njihove lokacije, demografije, posebnih interesa i web stranica koje posjećuju. Također omogućuje ciljati korisnike koji su već posjetili vaš web.
  • Ovaj tip oglašavanja i dalje predstavlja ekonomičniju opciju u usporedbi s tradicionalnim marketingom. Sami odlučujete o proračunu i plaćate samo kada korisnici kliknu na oglas – Pay-Per-Click (tzv. plaćeno po kliku – PPC oglašavanje)
Prikazivanje google ads oglasa
vrste oglasa i ciljeva

Vrste Google oglasa

Tri su osnovne vrste Google Ads kampanja:

 • Kampanje Google pretraživačke mreže – oglasi su obično u tekstualnom obliku, a mogu se prikazivati na stranicama rezultata Google pretraživanja kada netko pretražuje proizvod ili uslugu sličnu vašoj, putem ključne riječi
 • Kampanje Google prikazivačke mreže – oglasi su obično u obliku slike, a pojavljuju se na web stranici ili u aplikacijama koje vaši korisnici posjećuju
 • Google videokampanje – oglasi u obliku videozapisa u trajanju od obično 6 ili 15 sekundi, a pojavljuju se prije ili tijekom sadržaja na YouTubeu

Zašto odabrati nas za vođenje Google oglašavanja?

Mi smo certificrani Google Ads Partner i stručnjak za vođenje kampanja, spreman pomoći.

vođenje google ads oglašavanja

Pružamo kompletnu uslugu oglašavanja putem Google Ads platforme. Naš tim se sastoji od certificiranih Google Ads stručnjaka koji su uvijek u tijeku s najnovijim trendovima i promjenama u ovom polju.

Imamo dokazane rezultate u povećanju prometa, broja direktnih rezervacija i konverzija za naše klijente kroz ciljano oglašavanje i optimizaciju kampanja i oglasa. Surađujemo s klijentima iz različitih industrija i veličina poslovanja te razumijemo važnost prilagodbe oglašavanja za svaki specifični slučaj.

Pružamo personalizirani pristup za svakog klijenta te aktivno komuniciramo i surađujemo s njima kako bismo osigurali da su njihove potrebe i ciljevi u potpunosti ispunjeni. Naš cilj je stvoriti dugoročnu suradnju i partnerstvo s našim klijentima, a ne samo kratkotrajnu poslovnu transakciju.

Vaš digitalni asisten

Uz nas, imate potpunu kontrolu nad vašim marketinškim proračunom i kampanjama te uvijek imate uvid u rezultate vaših oglasa i kampanja. Osim toga, kontinuirano pratimo i analiziramo vaše ključnje riječi, oglase i kampanje kako bismo ih optimizirali i postigli maksimalne rezultate, čime na kraju svjedoči mjesečni Google Ads izvještaj kojeg analiziramo i šaljemo klijentima.

Vođenje google ads oglašavanja

Naš pristup kreiranju i optimizaciji uspješnih kampanja za google oglašavanje:

 • Istraživanje – u ovoj fazi učimo tko su vaši kupci, tko su konkurenti te obavljamo istraživanje ključnih riječi i ciljane publike za google oglašavanje
 • Analiza – u ovoj se fazi radi analiza postojećeg Google Ads računa ukoliko ga posjedujete te Google Analytics računa. Također, provjeravamo ključne riječi, vašu web stranicu i sve bitne stavke koje utječu na konverziju web stranice
 • Definiranje ciljeva – bitnih metrika, mjerenja rezultata i izrada strategije te prioriteta za pojedinačnu ključnu riječ, kao i publike za google oglašavanje web stranice
 • Postavljanje kampanja – uz najbolje prakse iz industrije temeljem vaših potreba kraira se kampanja i ukinatan tip oglasa za svaku uslugu ili proizvod koja osigurava najbolju cijenu po kliku i prikazivanje oglasa.
 • Optimizacija kampanja – kontinuiramo pratimo vaše kampanje i performas ključnih riječi i vršimo testiranja za svaki pojedinačni oglas
 • Izvještavanje – na mjesečnoj razini dostavit ćemo vam sveobuhvatan rezultat i analizu kampanja, sažetak o uspješnosti pojedinih kampanja, ključne riječi i oglasa na googleu, kako biste imali uvid u stanje te u konačnici postigli što bolje rezultate
Naš pristup kreiranju i optimizaciji uspješnih kampanja

Agencija za potrebe Google oglašavanja

Kao agencija specijalizirana u Google oglašavanju, možemo vam pomoći da iskoristite sve mogućnosti ovog alata i privučete nove klijente. S našim znanjem i iskustvom, možemo kreirati Ads-e koji će ciljati prave klijente u pravom trenutku, što će dovesti do povećanja vašeg prometa i prihoda.

Google Partner: iQ – Agencija za digitalni marketing

Kroz naše usluge oglašavanja, možete biti sigurni da će vaši oglasi biti optimizirani za najbolje rezultate te da je svaki oglas unikatan i prilagođen vašem brendu. Naš tim stručnjaka, certificiran je od strane Googlea, kao Google Ads partner i omogućit će vam da imate potpunu kontrolu nad vašim marketinškim proračunom, a istovremeno praćenje i analiza rezultata omogućit će vam da dobijete uvid u performanse vaših kampanja te da vaši oglasi ostvaruju konverzije.

Ako želite unaprijediti online prisutnost i privući nove klijente, kontaktirajte nas i dopustite nam da vam pomognemo u kreiranju uspješnih Ads kampanja.


  Potvrđujem da sam upoznat/a s GDPR-om i Vašim pravilima privatnosti i zaštite osobnih podataka te iste prihvaćam!

  Često postavljana pitanja

  • Koja je cijena Google Ads oglašavanja?

   Cijena za oglašavanje Google Adsa određuje se na temelju postavki vašeg proračuna. Google Ads može funkcionirati s gotovo bilo kojim proračunom. Naplaćuje vam se samo ako korisnici stupe u interakciju s vašim oglasom, kao što je klikanje kako bi posjetili vašu web stranicu ili nazvali vašu tvrtku. Uz cijenu budžeta za vaše oglase, dodatno se naplaćuju i naše usluge upravljanja oglašivačkih kampanja. Postavljanje kampanje uključuje kvalitetnu analizu i istraživanje povijesnih podataka (Google Analytics), vaše tvrtke, ponude, ciljanih korisnika i konkurencije te istraživanje ključnih riječi, publike i oglašivačkih portala. Nakon toga slijedi kreiranje oglasa, povezivanje računa, kreiranje publike i postavljanje kampanja, uključujući sve napredne postavke. Postavljanje kampanje ne naplaćujemo. Upravljanje kampanjom podrazumijeva "full-service" pristup koji uključuje korištenje svih naprednih postavki bez obzira na veličinu kampanje, optimizaciju podataka, prilagodbu kampanja u cilju poboljšanja te projektni menadžment (izvještavanje i komunikaciju s klijentom). Upravljanje kampanjom naplaćuje se mjesečno. Cijena za google oglašavanje nije fiksna i ovisi o veličini i kompleksnosti kampanje. Trošak rada kampanje za lokalno područje s budžetom od 100,00 EUR bit će drugačiji od kampanje na razini države s nekoliko tisuća EUR budžeta. Za konkretne cijene naših usluga, najbolje je poslati upit.
  • Koliki budžet mi je potreban za Google Ads?

   Kada je riječ o budžetu, fleksibilni ste i ulažete prema svojim mogućnostima, što znači da možete raditi kampanju s budžetom od 100 EUR do 10,000 EUR. Budžet ovisi o potražnji i konkurenciji koja se oglašava. Postoje proizvodi za koje postoji velika svijest i koji se jako puno pretražuju, no s druge strane postoje i vrlo specifični proizvodi koji imaju jedinstvene kupce. To znači da će konkurentne i popularne industrije gdje postoji visoka svijest zahtijevati veći budžet, dok će proizvodi koji imaju nišne proizvode zahtijevati znatno manji budžet kako bi vaš oglas bio uspješan.
  • Hoćemo li dobivati izvještaje o rezultatima kampanje?

   Naravno, jednom mjesečno ćemo vam slati detaljna izvješća o rezultatima kampanje koja će uključivati sve bitne metrike te ćemo s vama redovito komunicirati o tijeku kampanje i poduzetim akcijama za optimizaciju.
  • Kad možemo očekivati prve rezultate?

   Prednost Google Ads oglašavanja je u brzini prikazivanja rezultata. Nakon što uplatite potrebnu svotu, vaši će se oglasi odmah prikazivati na Googleu. Brzo ćemo privući klikove te dobiti povratne informacije već unutar nekoliko dana. Što više uložite u budžet, dobit ćete više podataka i moći ćete brže procijeniti rezultate. Obično nakon prvog mjeseca aktivnosti kampanje i oglasa analiziramo njihovu učinkovitost te utvrđujemo idu li u pravom smjeru.
  • Što je Google AdWords, a što Google AdWords Express?

   Google AdWords oglašavanje i Google AdWords Express su prethodni nazivi sustava Google Ads-a, nove i poboljšane verzije za oglašavane na googleu.
  • Što je Google Ads?

   Google Ads (prethodno poznat kao google adwards oglašavanje i google adwards express) je online oglašivačko rješenje koje tvrtke koriste za promociju svojih proizvoda i usluga na Google pretraživanju, YouTubeu i putem drugih web stranica. Google Ads omogućuje oglašivačima da odaberu specifične ciljeve za svoje oglase, kao što su povećanje broja telefonskih poziva ili rast posjetitelja na web stranici. Kroz Google Ads računa, oglašivači mogu prilagoditi svoj proračun i ciljanje te pokrenuti i zaustaviti svoje oglase u bilo kojem trenutku.
  • Kako mogu početi oglašavati na Googleu?

   Da biste započeli s Google Adsima, pošaljite nam upit putem kontakt forme, ili na email contact@iq-agency.hr. Poslat ćemo vam odgovor u što kraćem roku.

  Neki od klijenata za koje radimo Google oglase

  Predstavljamo neke od naših klijenata koji su nam ukazali povjerenje u vođenju Google Ads kampanja. Konaktirajte nas i saznajte više kako možemo pomoći i vašem poslovanju na Google pretraživaču.

  Oglas klijenta stomatološke ordinacije smile design kovač
  Oglas klijenta terranegra country club
  oglas klijenta matea - aplikacija za javnu nabavu